El CEC participa a la Guia de Recursos de Biblioteques del Maresme 2017

Cartell presentació Guia de Recursos 2017 - Canet
Fotografia presentació Guia de Recursos biblioteca Canet 2017

Aquest passat dijous, 4 de maig a 2/4 de 8h del vespre es va presentar la Guia de Recursos de les biblioteques del Maresme d'enguany. Porta per nom: "FENT I DESFENT APRÈN L'APRENENT: oficis d'abans al Maresme"
Presentació de la Guia de Recursos de les Biblioteques del Maresme, tant en format paper com digital-App.
L'acte va comptar amb la presència del Sr.Jordi Ficapal, president del Consell Català de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya, que va fer una xerrada sobre els oficis i professions actuals.
Es va poder visualitzar el vídeo amb l'ofici que ha triat la biblioteca en la participació d'enguany: l'ofici de Mestre d'Aixa, amb participación dels germans Dotras i de Xavier Mas, president del CEC.
Activitat era oberta i gratuïta, i es va dur a terme la primera planta de la Biblioteca.
També es va repartir exemplars de la guia entre els assistents.
Des del CEC vam participar-hi fent el text que representa a la vila de Canet.
La importancia dels Mestres d'aixa va ser cabdal pel desenvolupament de la nostra vila del segle XVIII. Tant per les pròpies drassanes, com per la resta d'oficis vinculats a elles.
A Canet existien dos punts de construcción d'embarcacions. Eren les drassanes del Pla del Sant Crist i les del Cavayó. També sabem que es van cosntruïr vaixells en horts de cases pròximes al litoral marítim.