Notícies i activitats

Ja tenim aquí el Sot de l'Aubó nº 84 - Juny 2023

Portada Sot Aubó 84 - juny 2023

Ja ha sortit el butlletí el "Sot de l'Aubó" núm. 84 (juny 2023). S'hi poden trobar els següents articles: "Remeis tradicionals i supersiticions que encara recordo del Canet del meu temps" de Xavier Mas. "COVID-19. Estudi comparatiu de l'afectació de la grip de 1918 i la COVID-19 a la vila" de Francesc Arcas. "La confraria de Sant marçal de Canet i la seva capella. El gremi dels comparets, el Misteri de l'Assotament i el cotonet de Sant Ponç" de Sergi Alcalde. Tanquen la revista diverses notícies relacionades amb la nostra associació i la recuperació del patrimoni canetenc. Si esteu interessats amb la revista, i no sou socis, us convidem a passar qualsevol dimarts de 18:00 a 20:00 per la seu del nostre Centre, situada al carrer Saüc nº 2 de Canet de Mar.

El CEC participa a la 2a edició de Mar de Fils 2023

Dissabte 11 de juny 2023

Recorregut per la història del tèxtil a Canet de Mar

Ja tenim aquí el Sot de l'Aubó nº 83 - Març 2023

Portada Sot Aubó 83 - Març 2023

S'hi poden trobar els següents articles: "El comerç canetenc amb Cadis al segle XVIII. L'exemple de Marçal Sans" de Ricard Cantano. "Homenatge pòstum a la generació del 24" de Joaquim Pera. "Covid-19 a Canet de Mar (I). Estudi de les dades de casos apareguts, mortalitat i vacunació" de Francesc Arcas. "Zero en conducta" de Xavier Mas. "L'origen del carrer d'en Pagà" de Sergi Alcalde. I per últim diveres notícies relacionades amb la nostra entitat.

Interessantíssima conferència sobre la Guerra Civil a Canet

Des del 24 de febrer al 6 de març va estar instal·lada a la Sala Cultural Ramón de Capmany (Plaça dels Americanos) l’exposició titulada “La Guerra Civil a Canet (Objectes i memòria)”. Una exposició composta per plafons i diversos objectes originals que resseguien els esdeveniments previs, durant i posteriors de la guerra Civil  de 1936-1939 a Canet de Mar. Va ser promoguda per la UNED (Universitat Nacional d’Educació a Distància), amb el suport de diverses regidories de l’Ajuntament de Canet de Mar. També va comptat amb la participació de l’Arxiu Municipal de Canet i del LabDomènech. L’aportació del Centre d’Estudis Canetencs va ser un interessantíssima i magistral conferència, impartida en la mateixa sala d’exposicions, el dilluns 27 de febrer a les 19:00h, pel nostre president Xavier Mas i Gibert, segurament el màxim expert de la Guerra Civil a Canet.

Èxit d’assistència a la VII Passejada per les masies i hortes de Canet

El passat diumenge 12 de febrer d’enguany 2023, es va portar a terme una nova edició de la “Passejada per les masies de Canet”, una activitat que es troba més que consolidada, celebrant-ne enguany la 7na edició. L’activitat és una aposta per la descoberta del patrimoni canetenc, essent coorganitzada per la vocalia Fot-li Castanya, de l’ACPO (Associació Cultural Plataforma Odèon) i per la nostra entitat, així com també compta amb el suport de l’Ajuntament de Canet. La jornada es va iniciar a les 9 del matí de de la Plaça 1 d’Octubre (antiga Plaça Colomer). L’assistència va ser incomparable, doncs es van comptabilitzar gairebé un centenar d’assistents, majoritàriament canetencs, però també vinguts de poblacions properes com Arenys o Sant Pol, i fins hi tot de Granollers i Mataró

El CEC participa a les XV Trobades de Centres d'Estudis del Maresme

El passat dissabte 15 d'octubre del 2022 es va celebrar a Cabrera de Mar la XV Trobada d'entitats de recerca local i comarcal del Maresme.

Des del CEC hi vam participar amb la ponènecia presentada pel nostre company Francesc Rodríguez, titulada "El Dr. Marià Serra i les seves faces d'historiador i arqueòleg".

Es va fer un dinar de germanor, i per la tarda es van visitar les restes arqueològiques del clos de Ca l'Arnau.

Pàgines