El CEC participarà amb dues comunicacions a la IV Jornada de recerca local, patrimoni i història marítima

Tríptic
Comunicació de Ricard Cantano
Comunicació de Carme Muntaner i Xavier Mas

El proper dissabte 29 de novembre del 2014 es celebrarà al Museu marítim de Barcelona la "IV Jornada de recerca local, patrimoni i història marítima", organitzada pel Museu marítim i per l'Institut Ramón Muntaner, en el qual el nostre centre està adherit.
En aquesta ocasió el nostre Centre realitzarà dues comunicacions. La primera resultant de l'exhaustiu estudi que el nostre company Ricard Cantano ha realitzat i que es prersentarà amb el títol "El cors català del XVIII: El cas del capità canetenc Francesc Llobet i Misser alias Quirreta". En aquest treball es mostrarà part de l'importància que el comerç marítim tingué per la població de Canet, així com l'estudi de la persona del navegant i corsari canetenc Francesc Llobet i Misser, que tenia per motiu "alias Quirreta".
L'altre treball que presentarem, i que ha estat proposat directament per l'Institut Ramón Muntaner és l'evolució del treball que encara tenim entre mans, sobre la realització dels regests, estudis i transcripcions dels més de 350 pergamins que es conerbaven a l'Arxiu Parroquial de Canet de Mar, actualment dipositats a l'Arxiu Diocesà de Girona. El ventall de perganims va des del segle XIII fins al segle XVII. La comunicació portarà per nom: "Descripció del fons de pergamins de l'Arxiu Parroquial de Canet", i la realitzaran el nostre company Jordi Soler (fent-le la introducció), i la Carme Muntaner, que és qui fa els regests del llatí al català, i per tant qui explicarà oportunemant els processos i alguns detalls i curiositats.
L'assistència és gratuïta, per tant tothom que estigui interessat pot participar-hi com a oïent.