El CEC prepara la 2ª Fase d'excavacions a Sant Pere de Romeguera

Recreació de l'ermita de Sant Pere de Romeguera - realitzat per Gemma Martí

El Centre d'Estudis Canetencs ja ha començat a preparar la tramitació a la Generalitat per tal d'aconseguir l'autorització per realitzar la segona campanya d'excavacions a l'entorn de les restes de l'antiga ermita de Sant Pere de Romeguera, pròximes al paratge canetenc de l'Aubó.
L'any passat durant la primera campanya de prospecció es localitzà el lloc concret de l'emplaçament de l'esglesiola. Amb la localització de part de les rases de fonament dels seus murs laterals. Així com presència de restes òssies de dos individus diferents, restes de ceràmica de diverses èpoques, i fins hi tot un Ardit (moneda barcelonesa) del 1615. Les conclusions es varen plasmar amb l'edició del llibre "L'Ermita de Sant Pere de Romeguera, els orígens de Canet".
Amb aquesta segona fase, es vol aprofundir amb les restes de l'esglesiola: les dimensions que tenia, la composició de la seva nau, gruix de murs, si tenia o no absis semicircular, per on s'hi accedia... etc.
Esperem doncs, d'aquí pocs dies poder confirmar les autoritzacions pertinents i donar el tret de sortida de la "2na Fase d'excavacions a Sant Pere de Romeguera".