El Centre d'Estudis Selvatans va organitzar una visita pel Canet històric

Aquest passat dissbate 23 d'abril, el Centre d'Estudis Selvatans va organitzar una visita a Canet de Mar. Com que sóm entitats amb unes finalitats i tasques molt semblants, se'ns va demanar que el CEC fés el guiatge pels carrers, indrets i edicis més interessants de la nostra Vila. Els assistents venien d'arreu de la comarca de la Selva (Santa Coloma de Farners, Tossa de Mar), així com d'altres poblacions del Baix Empordà, com és Calonge i Sant Antoni de Calonge, i fins hi tot algunes persones de Barcelona.
La ruta s'inicià a les 10 del matí davant de la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner, tot seguit es va visitar la Riera Sant Domènech, amb comentaris dels edificis de l'Ateneu Canetenc, i la Casa Roure, després es dirigiren cap al carrer Ample, on es van comentar: la casa del Dr. Marià Serra, Can Mir-Cabanyes,Can Floris, l'Ajuntament, les cases de Can Busquests i Can Font, i el Casino. Seguidament van pujar pel carrer Castanyer, i a la plaça dels Americanos es va fer una parada de descans.
Seguidament es va comentar l'imporant nissaga dels Macià, amb la seva antiga casa i la torre de defensa. Tot seguit s'aproparen a la Plaça de la Font dels Gossos, on es va explicar l'importància del nucli urbà del Castellet, les escales del Sant Crist, i el gran casal dels Dalmau. Fou temps per entrar a l'església Parroquial, on es van explicar les diferents etapes constructives del temple. (Agraïment a Mn. Joan Robé per obrir-nos l'església i ajudar als comentaris explicatius). Seguidament es van dirigir cap al Carrer Eusebi Golart, carrer de Sant Pere, fins arribar a l'Escola de Teixits de punt, on dins el pati, es va explicar l'importància per Canet que tingué l'indústria tèxtil. Finalment accediren a la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner, visitant la Masia Rocosa.
Després del dinar de germanor, es va visitar el Passeig de la Mare de Déu, i el Santuari de la Misericòrdia, on Mns. Pere Travessa ensenyà els interessants exvots que encara es conserven.
Agraïm l'interés que el Centre d'Estudis Selvatans va tramestre'ns per la nostra Vila, i esperem que aquest vincle es mantingui durant molts anys !!