Les Comunicacions de la IX Trobada d'entitats de recerca local i comarcal del Maresme

Escola de Teixits de Punt, on es realitzarà la Trobada

Finalment ja tenim el llistat definitiu del nombre de comunicacions que es presentaran durant la "IX Trobada d'Entitats de recerca local i comarcal del Maresme" del dissabte 11 d'abril d'enguany a Canet de mar.
La Jornada constarà de 14 comunicacions, la primera, a mode de conferència la farà Carles Sàiz, versarà al voltant del Castell de Santa Florentina, sota el títol "De la primitiva fortalesa medieval a l'actual castell de Santa Florentina. Mil anys d'història a la Vall de Canet". El resta seràn les diverses comunicacions presentades per entitats i centres de recerca. Els títols en són els següents: "El matacà. Un element de defensa passiu, per una defensa activa de l'edifici", a càrrec de Marc Pons. "Els Senyors del castell de Dosrius, segles XI-XIII" a càrrec d'Elvis Mallorquí. "Un intent de refer el castell de Montpalau durant el primer quart del segle XIV" a càrrec d'Alejandro Martínez. "El castell de Palafolls al segle XV" a càrrec de Xavier Soldevila. "De castell roquer a castell palau. Canvis i intervencions arquitectòniques en els castells del Maresme a la baixa edat mitjana", a càrrec de Joaquim Graupera. "Els Vescomtes de Cabrera, propietaris de la residència reial de Bellesguard", a càrrec d'Esteban Galindo. "Defensant el territori. Torres, muralles, castells i fortificacions d'època moderna", a càrrec de Montserrat Viader. "La Torre de Can Jalmar o Gelmar de Tordera (el Maresme). Estat de la qüestió(1999-2015)" a càrrec de Joan Bou, altre Joan Bou i Jaume Vellvehí. "La Torre de l'Esparra, la torre Gallina i la torre de Bedós" a càrrec de Josep Formiga. "Les torres del cap de Vilassar, una recopilació de dades", a càrrec d'Alexis Serrano. "Les Torres canetenques a l'entorn del nucli urbà del Castellet" a càrrec del nostre centre. "Les torres de defensa a la Marina de llevant durant la resistència catalana (1713-1714)", a càrrec de Francesc Forn. I finalment "La recuperació del búnquer de la platja del Cavaió (Arenys de Mar)", a càrrec de Ramón Bruguera.
Tots els interesants a assistir, preguem que ens envieu un correu electrònic a "centreestudiscanetencs@gmail.com" donant-nos els vostres noms, i si us quedareu a dinar, i a la visita al Castell de Santa Florentina de la tarda.