Participants en les excavaxions fan una visita guiada de Sant Pere de Romeguera a alumnes de l'escola Turó del Drac de Canet

Alumnes escoltant l'explicació sobre les sitges

Aquest passat divendres dia 21 de febrer, tres dels participants en la segona fase de les excavacions a l'entorn de l'ermita de Sant Pere de Romeguera van realitzar una visita guiada pel jaciment als alumnes de P4 de l'escola canetenca del Turó del Drac. Els guies van ser els nostres col·laboradors Carles Sàiz, Gemma Martí i Sergi Alcalde. El motiu de la visita era mostrar l'importància de la localització de la primitiva esglesiola, posar als alumnes en context de l'epòca i dimensions de l'edifici, comentar l'entorn del temple, així com explicar la construcció i utilització de les dues sitges que van aparèixer durant les excavacions. La visita es completà amb la realització in-situ, com a exercici didàctic, d'una sitja, amb el reompliment d'aquesta amb arròs, doncs la manca de grà de blat en la nostra vila comportà aquest petit canvi.
Agraïm dels del Centre la col·laboració i bona disposició de l'Escola Turó del Drac, així com la predisposició i voluntat d'inculcar als joves alumnes l'importància del patrimoni local de Canet. I encoratjem a les altres escoles a seguir-ne els passos !!