Contribució dels patrons i barques de Canet al comerç marítim català del segle XVIII
La contribució marinera de la població de Canet de Mar al remarcable progrés econòmic que va experimentar Catalunya al segle XVIII és l'eix des d'on gira el primer llibre de Ricard Cantano, graduat en Història.
El leitmotiv director condueix a un estudi que permet analitzar quins foren els diferents tipus de vaixells empleats en la carrera d’índies pels patrons o capitans de Canet i les característiques del finançament de la seva construcció. L’espai temporal agafa entre 1744 i 1768, atès que en aquest interval es produïren disposicions borbòniques com foren l’obertura del comerç directe (1740), l’atorgament del comerç privilegiat (1755) i la llei de Barlovent (1765), la conseqüència de les quals fou un increment notable del tràfic marítim català. Finalment, el llibre proposa abordar la coneixença dels sectors més representatius del comerç marítim català de l’època, focalitzant-la en la burgesia mercantil barcelonina i en algunes de les més destacades nissagues marineres de Canet.
Si voleu adquirir-lo podeu passar per la nostra seu del carrer Saüc, 2 de Canet (tots els dimarts de 18:00 a 20:00h). També, si és del vostre interès, podeu adquiri-lo a través nostre o a la web: www.patrimoni.cat