Catàleg de pergamins de Canet

El desembre del 2015 es va publicar el Catàleg de Pergamins de Canet de Mar. Un llibre que conté el regest complert de 462 documents relacionats amb Canet de Mar. El llibre ordena cronològicament des del 1226 fins al 1670, un seguit de diversos pergamins que es custodiaven en diferents fons de la Vila de Canet. D'aquesta manera es podràn localitzar els tres-cents i escaig pergamins de l'Arxiu Parroquial de Canet (actualment dipositats a l'Arxiu Diocesà de Girona), una seixantena de pergamins procedents del fons del Doctor Marià Serra (dipositats a la Biblioteca P. Gual i Pujadas de Canet), 5 documents de l'Arxiu Municipal de Canet, i uns quants més de propietat privada.
L'Autora del llibre, i per tant qui ha realitzat els regests dels documents, és la Doctora en Història Carme Muntaner i Alsina. En quant a l'aportació del nostre centre, especialment els companys Jordi Soler i Sergi Alcalde, han estat els encarregats de supervisar i repassar la toponímia local, i els dubtes que han anat sorgint durant l'elaboració dels regests. Així com totes les tasques de coordinació de la neteja, planxat, i cerca dels documents parroquials, i els de fons privats.
Tots els interessats podeu adquirir-lo en les llibreries de Canet, o bé passant pel nostre centre tots els dimarts de 18:00 a 20:00 h. (Al carrer Saüc 2, baixos de Canet de Mar).